We hebben op dit moment 1 kitten beschikbaar.              

 

 

 

Kittens kosten 900,- 

Ze komen met:

contract

Stamboom

Paspoort

Tweemaal onderzocht op gebreken door een dierenarts (op 9 en op 12 weken)

Tweemaal ingeënt (op 9 en 12 weken)

Gechipt

Gecastreerd (op 15 weken)

Ontwormd

Gesocialiseerd en zindelijk

Mensen die twee of meer kittens uit hetzelfde nest willen en een afgesloten tuin hebben krijgen voorrang!

Er mag mee geshowd worden, als daar belangstelling voor is wil ik daar met alle liefde bij helpen.

 

Wij wennen de kittens er ook aan  de nageltjes te laten knippen zodat u dat zelf thuis kunt doen als u dat wilt. Een baby nagelschaartje is daarvoor het makkelijkste, en een snoepje als beloning natuurlijk.

 

Voer

We voeren onze katten de betere merken als o.a Orijen en Purizon, te bestellen bij o.a. Zooplus.

Rauw gevogelte, vis en orgaan vlees is ook heel goed voor de kat, als ze het willen eten.

Let er bij het kopen van voer op dat er geen graan, suiker of zout in zit, en dat u ook  'compleet' of 'volledig' voer voert, niet alleen aanvullend, (het staat altijd op de verpakking) anders komen ze belangrijke stoffen tekort.

 

Kijk hier eens voor meer informatie over voer.

 

Tuinafzetting

Uit ons eerste nest is, tegen mijn dringende advies in, een mooie lieve kater vrij op straat gelaten en een dag voor zijn eerste verjaardag doodgereden. Als u niet van plan bent uw tuin of balkon af te zetten, of een ren te heeft waar de kat veilig een frisse neus kan halen, zijn mijn kittens niet voor u.

Naast alle gevaren die alle katten lopen (vergiftiging, verkeer, verdwalen, aanvallen van andere dieren en het oplopen van ziektes), is de Rus ook nog iets avontuurlijker en is er een grotere kans op diefstal.

Een goede tuin of balkon afzetting hoeft niet duur te zijn en zo kan je kat in alle veiligheid lekker van de buitenlucht, het uitzicht en het zonnetje genieten! Onze katten gebruiken overigens graag een buiten kattenbak, zo houd je ook nog eens nare geurtjes buiten.

 

 

Terug brengen

Kunt u om wat voor reden dan ook niet meer voor een kitten/kat zorgen die u bij ons heeft gekocht, mag u hem altijd weer terug komen brengen. U krijgt geen geld terug maar wel de zekerheid dat het goed terecht komt!

Een kat is geen speelgoed en neem je in principe voor het leven, maar er kunnen zich helaas altijd onvoorziene situaties voordoen.

 

Te duur?

Vindt u een ras kitten te duur of maakt het u eigenlijk niet uit wat voor ras het is? Waarom kijkt u niet eens in een asiel bij u in de buurt? Er zijn ook vaak katten en kittens die door de drukte (nog) niet op hun websites vermeld staan maar wel graag naar een lieve baas gaan!

https://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/zoek-asieldieren/katten

 

Vroegcastratie

Wij laten onze kittens helpen voordat ze naar de nieuwe eigenaar gaan op een leeftijd van drie maanden, ze herstellen daar heel snel van en zijn dezelfde dag weer aan het rennen en spelen!

Hierdoor voorkomen we inteelt en een wildgroei van 'leuke kruisingen' op internet of erger nog, broodfokkers die het niet zo nauw nemen met dierenwelzijn en ras standaarden. Slecht voor onze katjes en slecht voor de reputatie van het ras. Bovendien zijn de risico's dan voor ons en kunnen ze daarna zorgeloos naar hun nieuwe huis.

Kijk voor meer informatie over vroegcastratie eens op de site van de kattenbescherming.

Heeft u een vraag of heeft u interesse in een kitten en bent u van plan de kat de komende 15 tot 20 jaar goed te verzorgen, laat hier dan een berichtje achter of stuur even een mailtje naar: gunsterannick@gmail.com